Supermesweb

El supermes!

Actividades familiar en todo el Baix Llobregat

Por segundo año consecutivo, los fines de semana del mes de abril, las familias con niños encontrarán en el Baix Llobregat propuestas turísticas, gastronómicas, culturales y de ocio especialmente pensadas para ellas y con importantes descuentos.

Y como novedad, El Supermes presenta en esta edición un concurso online para encontrar una superfamilia que será la embajadora de la comarca. Todos los participantes en el Supermes podrán compartir su superexperiència de visita en el Baix Llobregat, y con ello aspirarán a ganar un súper premio: un súper año lleno de visitas y actividades de ocio y turismo en el Baix Llobregat.

Consulta aquí todas las actividades de los Supermes

Las Superactividades de los Museos de Esplugues

WEBRajolaDesapareguda El misterio del azulejo desaparecido

WEBRoses2 ¿Son rojas siempre las rosas?

WEbLlibres Libros fabricados

CT 031

100 años del nacimiento de Angelina Alós

Esplugues está preparando una serie de actividades para conmemorar el nacimiento, el 3 de diciembre de 1917, de la reconocida ceramista, Angelina Alós Tormo. Una artista íntimamente ligada al municipio, que llevó su nombre por todo el mundo.

Nació en Valencia, hija del ceramista Joan B. Alós, quien fue director creativo de la fábrica Pujol i Bausis, y más adelante se trasladó a Esplugues donde residió gran parte de su vida.

Angelina Alós fue una adelantada a su tiempo como artista y como mujer. Su concepción de la cerámica como arte en mayúsculas la convirtió en precursora y referente de artistas posteriores, y además fue la primera mujer que formó parte de la Acadèmie Internationale de la Céramique ubicada en Ginebra.

Actualmente en el Espai Baronda se puede ver la exposición permanente “Angelina Alós Tormo, maestra de ceramistas” formada por 31 piezas del artista, donadas por su hija, Blanca Morales, a la ciudad de Esplugues. Por otra parte, también se puede visitar las obras premiadas de las últimas ediciones de la bienal internacional de cerámica que lleva el nombre de la ceramista.

El próximo día 29 de marzo tendrá lugar la conferencia “Angelina Alós, treballadora de l’art de la ceràmica”, primer acto de la conmemoración del centenario la artista.

Exposició Angelina Alos    CT 019

Més informació sobre Angelina Alós 

 

 

prgrama families

Es consolida el programa per a famílies dels Museus

L’any 2015, coincidint amb l’Any Internacional de Turisme familiar, els Museus d’Esplugues inauguren el seu programa d’activitats adreçat a les famílies, amb la idea de cobrir una demanda creixent que s’havia detectat, i l’objectiu de mantenir una oferta d’activitat anuals.

L’any 2016, analitzant la bona acollida rebuda, es consolida el programa amb l’organització de 10 activitats adreçades a diferents edats.

Les dades de públic de l’any anterior ens parlen de 1254 usuaris a les activitats familiars del Museu, el que ens va animar a plantejar aquest 2017, la idea de fer un mínim d’una activitat al mes adreçada a famílies (excepte el mes d’agost).

Així que us presentem el nou programa d’activitats familiars que esperem us agradi:

Programa. Activitats familiars. 2017

TurismeBLL_cuponsdescomptes2017_1

Escapades en família! Nous descomptes

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat reedita, amb novetats, el cupó per fer escapades en família. Aquest 2017 podreu gaudir dels nous descomptes i promocions per a visitar els principals atractius turístics del Baix Llobregat a preus especials.

Amb aquests descomptes es poden visitar la Cripta Gaudí de la Colònia Güell, el Parc Arqueològic Mines de Gavà, els Espais Naturals del Delta del Llobregat,  el Canal Olímpic de Catalunya, el Museu de Sant Boi, les Coves de Montserrat Collbató, Catalunya en Miniatura i Aventura vertical a Catalunya en Miniatura, els Museus d’Esplugues, el Museu Agbar de les Aigües, l’Itinerari Jujol de Sant Joan Despí, el Museu de Montserrat, i el Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA.

Els cupons amb descomptes es troben al web www.turismebaixllobregat.com/cupons. A més, es poden adquirir a les oficines de turisme, allotjaments, restaurants, jugateques, punts d’informació juvenil i als principals atractius turístics del Baix Llobregat. També es poden sol·licitar al Consorci de Turisme del Baix Llobregat per email o per telèfon.

Els Museus d’Esplugues de Llobregat proposen un descompte de 2 x1 a les entrades de les visites guiades dels diumenges a Can Tinturé i La Rajoleta.

 

Us animem a gaudir d’aquestes visites i activitats en família al Baix Llobregat, a un salt de Barcelona!

mosaic de gres

El mosaic serà protagonista el 2017

Encetarem un nou any amb l’esperança renovada d’acollir noves activitats i coneixements, tot pensant que la ceràmica pot esdevenir un bon instrument per fer-nos millors.

Com ja va sent tradicional, reprenem una nova edició del 8è Gener Ceràmic, organitzat per l’AMPEL, Amics dels Museus i el Patrimoni d’Esplugues, i perllongat fins al febrer. Enguany la seva temàtica girarà a l’entorn de les arts del foc: la ceràmica i el vidre.

En el transcurs de l’any hem previst organitzar tot un seguit d’activitats a l’entorn del mosaic, que esdevindrà un tema de recerca i estudi i servirà de ressò per a tots aquells interessats en aquest àmbit no gaire conegut.

Barcelona acollirà durant la primavera, el II Congreso Nacional de la cerámica Nolla, i a la tardor se celebrarà el 13è Congrés Internacional dels Mosaics. En ambdós esdeveniments, Esplugues hi participarà en diferents modalitats.

Us animem a acompanyar-nos a totes i cadascuna de les activitats que us anirem proposant.

 

Més informació: 

II Congrés Nacional sobre la ceràmica Nolla. Del 6 al 8 d’abril de 2017.

The 13th Conference of the International Committee for the Conservation of Mosaics (ICCM). Del 15 al 20 d’octubre de 2017

 

peça relleu

Presentació de la nova rajola de la col·lecció Pujol i Bausis

En el marc de l’Assemblea Anual d’AMPEL, Associació d’Amics dels Museus i el Patrimoni d’Esplugues, es va presentar la rajola núm. 5 de la col·lecció de reproduccions en relleu de la Fàbrica Pujol i Bausis.

El model escollit és un floró catalogat als mostraris de la fàbrica i que es produïa en diferents colors i mides, i també en combinació amb altres peces per formar un espirall. Arquitectes com Josep M. Jujol o Ignasi Mas i Morell la van utilitzar en alguns dels seus edificis.

Es pot adquirir al Museu Can Tinturé, de dimarts a dissabte de 17 a 20h, i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h.

Tots els dilluns, tancat

imatge grup

L’Esplugues ceramista en el 47è Congrés de l’AIC

El passat 16 de setembre vàrem rebre més d’un centenar de congressistes procedents d’arreu del món, participants del 47è. Congrés de l’ Acadèmica Internacional de Ceràmica. L’esmentada institució, fundada l’any 1953, amb seu a Ginebra, vol fomentar la relació entre els professionals de tots els àmbits de la ceràmica. Amb un ambiciós programa d’activitats, la temàtica del congrés, celebrat a Barcelona, fou la cerámica en l’arquitectura i l’espai públic. La producció de la fàbrica Pujol i Bausis (“La Rajoleta”) fou tractada en algunes de les ponències presentades ambmotiu de la seva estada a Esplugues. En el seu recinte es van fer fornades experimentals -de reflex i de rakú-, a càrrec de l’ACC i de l’Escola Municipal de Ceràmica. Els congressistes van, també, poder gaudir de les visites a Can Tinturé, l’Espai Baronda i el monestir Montsió. Durant la seva estada es va comptar amb la col•laboració de voluntaris de l’AMPEL, que van fer possible una jornada ceramista sorprenent que va deixar un bon regust a tots els participants.

En el marc del Congrés, es va inaugurar l’exposició “D’obra” al Museu de Disseny de Barcelona, que compta amb peces cedides pels Museus d’Esplugues, i que tindrem l’oportunitat de visitar al mes de novembre.

Portada oferta

Els Museus amplien la seva oferta per les escoles

Fins a 14 activitats conté l’oferta pedagògica per al curs 2016-2017 que els Museus i l’Arxiu d’Esplugues envien a centres escolars de la província de Barcelona perquè coneguin el patrimoni cultural d’Esplugues.

El món de la ceràmica hi té un paper destacat, amb dues activitats adreçades a educació infantil (a través dels contes La Fada dels colors i La Rajola Xerrameca), tres a primària (el conte La Rajola Presumida i les visites Del fang a la rajola i Geometries al Museu), dues a ESO que són noves aquest curs (Treball i indústria a la fàbrica Pujol i Bausis i Modernisme i ceràmica, la pell dels edificis), dues per a batxillerat i cicles formatius (visites guiades al Museu Can Tinturé i La Rajoleta) i dues per a educació especial (per a persones amb dificultats sensorials i cognitives). També s’ofereixen visites a l’Arxiu i a les defenses antiaè-ries de Sant Pere Màrtir i, com a novetat, al recorregut De la mà d’Esplugues pel centre històric.

El curs 2015-2016 van passar pels Museus 1.528 alumnes de 62 grups escolars.

Podeu consultar tota l’informació a:

Museus d’Esplugues/Escoles

 

CapçaleraTram

Aprovecha todas las ventajas de #Pujar al Tram

Está en marcha una nueva edición de la campaña Puja al Tram que da a conocer las diferentes propuestas de actividades, visitas y restaurantes del Baix Llobregat por donde pasa el tranvía (líneas T1, T2 y T3), además de ofrecer descuentos y promociones especiales.

Propuestas para visitar lugares emblemáticos como la obra modernista de Jujol en Sant Joan Despí, la antigua fábrica de cerámica “La Rajoleta” en Esplugues de Llobregat, el Museo Agbar de las Aguas en Cornellà de Llobregat, el edificio Walden en Sant Just Desvern y el Palau Falguera en Sant Feliu de Llobregat, son algunos de los ejemplos. Visitas que se pueden combinar con una variada oferta gastronómica con descuentos especiales en los restaurantes.

En el caso de los Museos de Esplugues de Llobregat los usuarios del Tram pueden disfrutar de un descuento del 50% en las visitas guiadas los domingos y un 25% de descuento en las actividades familiares. El Avenç, La Mallola el Mendia, el Berlin y el Ninus son los restaurantes de la población que participan en la campaña.

Toda la información de la campaña se encuentra en www.rutadeltram.cat, así como en las diferentes plataformas del TRAM y del Consorcio de Turismo.  Para beneficiarse de los descuentos, los usuarios tienen que acceder a la web, seleccionar la promoción que desean e introducir su correo electrónico. Una vez tengan la promoción activada, la pueden imprimir o mostrar desde su dispositivo móvil a los establecimientos y éstos aplicarán el descuento directamente.

El acto de presentación de la campanya tuvo lugar en el interior del Tram el pasado 15 de junio, y contó con la presencia del presidente del Consejo Comarcal y del Consorcio de Turismo del Baix Llobregat, Sr. Josep Perpinyà y Palau, el presidente de TRAM, Sr. Francisco Javier Vizcaino Muñoz, el Director General de TRAM, Sr. Humberto López Vilalta, la Consejera de Turismo, Sra. Mireia Monfort, la alcaldesa de Esplugues de Llobregat, Sra. Pilar Diaz, y los concejales de los municipios de Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí y Sant Just Desvern.

Ck_Vg-mWYAAs7P5