ComparteixShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

18 Biennal de ceràmica d’Esplugues Angelina Alós

La ceràmica i tota la producció lligada al fang ha estat un punt de referència en la història d’Esplugues, i actualment està representada en diferents espais: el Museu Can Tinturé, acull una col·lecció de rajoles representatives de la ceràmica preindustrial. El Museu de Ceràmica “La Rajoleta” explica la industrialització en la fabricació de la ceràmica; i, per últim, a l’Espai Baronda, s’exposa una col·lecció de peces de la ceramista Angelina Alós, gran representant de la ceràmica contemporània i una mostra de les peces guanyadores de les darreres biennals de ceràmica d’Esplugues.

L’any 1986, l’Ajuntament d’Esplugues institucionalitza l’organització del Premi de Ceràmica “Vila d’Esplugues” que, primer amb caràcter anual i, després bianual, pretén incitar els participants a experimentar i retrobar noves fórmules d’expressió artística mitjançant l’art de la ceràmica. En memòria d’Angelina Alós (València, 1917-Barcelona,1997), membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, estretament vinculada a la ciutat d’Esplugues i impulsora del Premi, l’any 1998, en el marc de la X edició de la Biennal de Ceràmica, el certamen prendrà el seu nom. En la darrera edició, s’hi van presentar 146 obres, de les quals se’n van seleccionar 24, amb una nombrosa presència internacional.

Enguany se celebra la 18 edició amb canvis en el calendari del certamen per tal de fer-lo coincidir amb el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, que tindrà lloc a Barcelona del 12 al 16 de setembre.

L’exposició de la Biennal, juntament amb altres activitats organitzades pels Museus d’Esplugues formen part de la programació de l’esmentat Congrés.